Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Borsamıza intikal eden yazıda;

Avrupa Birliği tarafından, Uluslararası Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (ISTC) desteğiyle, 13-14 Temmuz 2023 tarihlerinde Sofitel İstanbul Taksim Otel’de, “AB Yaptırımları” konulu, taslak programı ekte yer alan bir eğitim çalıştayı düzenleneceği bildirilmektedir.

Çalıştayın temel amacının, AB yaptırımları ve uygulamaları hakkında farkındalık yaratmak ve bu yaptırımların atlatılma olasılığının önüne geçilmesine karşı iş birliğinin sağlanması olduğu ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, İngilizce ve Türkçe gerçekleştirilecek olan çalıştaya AB yaptırımları konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedefleyen Türk özel sektör temsilcilerinin katılımının beklendiği belirtilmekte olup, çalıştayın AB Yaptırımları Temsilcisi David O’Sullivan’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaretle eş zamanlı olarak düzenleneceği kaydedilmektedir.

Çalıştay katılım gerçekleştirmek isteyen özel kuruluşların temsilcileri https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrPYJk9qD0iqbWWDeu1ma0dIMxxVjsRgw31s3_p2oTlEqE1A/viewform?pli=1 adresinden kayıt yaptırabilecektir.

Detaylı bilgi ve sorular için SanctionsTR@istc.int üzerinden iletişime geçilebilecektir.

Saygılarımızla,

EK: Taslak Program