Bursa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’ndan Borsamıza intikal eden yazıda;

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa bütünleşme çabalarına akademik destek vermek ve Avrupa Birliği kurumları için bürokrat yetiştirmek amacıyla yürütülen “Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı” başvurularının başladığı bildirilmiştir.

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından, akademik açıdan başarılı ve Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2024-2025 akademik yılı için özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan adaylara (burs programına kurumlarının bilgisi dahilinde başvurduklarını ve kazanmaları halinde yüksek lisans programına gönderilebilecekleri yazısıyla) burs imkanı sağlanması öngörülmektedir.

Burs başvuruları için gerekli şartlar ilgili yazı ve ekinde sunulan burs duyurusunda yer almakta olup, son başvuru tarihi 16 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir.

Saygılarımızla.

EK1: Burs Programı Duyurusu