Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, 2021 yılında KOSGEB tarafından, Covid-19 salgınından etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) yönelik olarak, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı-JICA işbirliğinde “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi’nin başlatıldığı bildirilmektedir.

Projenin amacının; imalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Covid-19 salgını etkilerinin nispeten yoğun olduğu diğer sektörlerdeki MKİ’lerin faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanması olduğu belirtilmektedir.

Yazıda devamla, geçen yıl uygulanan “Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı”nın bu yıl bazı değişiklikler ile tekrar başvuruya açıldığı kaydedilmektedir.

KOSGEB tarafından hazırlanan “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” ile; imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ve Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’ler ve yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanacaktır.

Programın bu yıl ki uygulamasına ilişkin kısa tanıtım metni ve görsel tanıtım materyali ekte yer almaktadır.

Saygılarımızla.

Ek: Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı