Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB);

Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan’dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik iş birliği geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş bir örgüt olduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, D-8 marjında kurulmuş olan D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları’nın (D-8 TSO) kurucu üyesidir. Ülkemizin D-8 2017-2021 dönem başkanlığı çerçevesinde, D-8 TSO Dönem başkanlığı da Birliğimizce yürütülmüştür. D-8 TSO Dönem Başkanlığı kapsamında TOBB tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Bu çerçevede, bu yıl kutlanacak olan D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 25’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, 16 Haziran 2022 tarihinde Wyndham Grand Istanbul Levent Otel’de 10:00-17:50 saatleri arasında D-8 Genel Sekretaryası ve TOBB işbirliğinde, D-8 üye ülkelerinin Yatırım Ajansları ve D-8 Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin bir araya geleceği “D-8 Yatırım Forumu” düzenlenecektir.

D-8 üyesi ülkelerin Yatırım Ajansları yetkilileri tarafından sunumların yapılması planlanan ve Türkçe-İngilizce tercüme hizmeti sunulacak olan Foruma katılmak isteyenlerin https://anket.tobb.org.tr/#/anket/d-8-yatirim-forumu linki üzerinden 14 Haziran 2022 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Saygılarımızla.

Detaylı bilgi ve program için TIKLAYIN