Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Borsamıza intikal eden yazıda;

Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın, sektörlerin üretim ve hizmet süreçlerinin tamamını gözden geçirmesini gerektirecek, şirketlerin döngüsel ekonomiye geçişini hızlandıracak bir yol haritası olduğu belirtilmekte olup, firmalara önemli yükümlülükler getiren bu düzenlemeye uyum sağlama sürecindeki en önemli başlıklardan birinin finansmana erişim olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından Dünya Bankası desteğiyle Türkiye Yeşil Sanayi Projesi hayata geçirilmiş ve lansmanı 8 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiştir. Amacı Türkiye’de sanayinin sürdürülebilir ve verimli yeşil dönüşümü desteklemek olan projenin toplam bütçesi 450 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir.

Proje hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunmak ve üyelerimizin sorularının cevaplanması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü ve TOBB iş birliğinde; 27 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 10:00-12:00 saatleri arasında “Yeşil Sanayi Projesi Bilgilendirme Webinarı” düzenlenecektir.

Webinara ilişkin detaylı bilgi ve katılım adresi ekte yer almaktadır.

Saygılarımızla.

EK: Webinar Programı

Katılım Adresi: https://tobb-org.zoom.us/j/94011575964?pwd=VXIxcWlhcC9Qbll0cDJGbFV0eld2dz09
Şifre: 367015