Bursa Ticaret Borsası
Bursa TB Başkanı Matlı'dan Basın Bayramı Mesajı

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması dolayısıyla her yıl bu tarihin  “Gazeteciler ve Basın Bayram” olarak kutlandığını ifade eden Başkan Özer Matlı, “Günümüzde iletişim teknolojilerini etkin biçimde kullanan basın yayın organları, her zaman, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Basın, milletin müşterek sesidir”. Dolayısıyla tarafsız, çağdaş, ilkeli ve milli değerlere sahip çıkan basın anlayışı, güçlü bir demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biridir” dedi. 

Basının herkesin haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamak gibi son derece önemli bir görevi ve misyonu olduğunu belirten Başkan Matlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın, halkın gözü, kulağı, sesi yani kamuoyunun vicdanıdır. Türk basını aynı zamanda ilkeli ve objektif habercilik anlayışı ile ülkemizin gelişmesine, ileri demokrasi ve sosyoekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. Kıymetli basın emekçilerimiz ise her türlü olumsuz koşullara rağmen gece gündüz, yaz kış demeden büyük bir fedakârlıkla görevlerini ifa etmektedir. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde de gördük ki halkın gerçeği öğrenme hakkını her şeyin üstünde tutan basın mensuplarının, topluma doğru bilgiyi iletmek adına canını bile hiçe sayması, takdirlerin en büyüğünü hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve kurumum adına tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Whatsapp Hattı