Bursa Ticaret Borsası
Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Kutladı

Kurtuluş mücadelesinin sembolü olan 19 Mayıs’ın Ulu Önder Atatürk tarafından gençlere armağan edilmesinin son derece anlamlı olduğunu ifade eden Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin medeniyetler yarışında zirveye ulaşmasını, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyan gençlerimiz sağlayacaktır” dedi.

 

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin, tarihe gömülmek istenen bir milletin varoluş savaşının ilk kıvılcımı olduğunu dile getiren Başkan Özer Matlı, “Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, dilden dile gönülden gönüle tüm vatana yayılmış; aziz milletimizin genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği kurtuluş mücadelesi, tüm dünyada emsali görülmemiş bir destanla sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de örnek olan bu zafer, zulüm karşısında asla boyun eğmeyen Türk milletinin, toprak ve bayrak sevgisini, özgür yaşama arzusunu tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir” dedi.

Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ulu Önder Atatürk tarafından gençlere armağan edilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Özer Matlı, mesajında şunları kaydetti:

“Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.' diyerek gençlere olan güvenini açıkça ortaya koymuştur. Hiç şüphe yok ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin medeniyetler yarışında zirveye ulaşmasını, şanlı tarihimizden alacakları güç ve güvenle, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyan gençlerimiz sağlayacaktır.

Bugünün yetişkinleri olarak bizlere düşen en önemli görev ise; tarihine ve kültürüne sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, modern çağın gereklerine uygun olarak bilgiyi özümsemiş donanımlı ve girişimci ruhu yüksek bireyler yetiştirebilmektedir. Türk iş dünyası olarak, gençlerimize güvenimiz tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

Whatsapp Hattı