Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB);

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında Avrupa Birliği’nin uygulamaya koyduğu “Yeşil Mutabakat Politikası”nın, AB ile etkileşimi olan tüm ülkeler açısından kurulması planlanan yeşil pazar için ithalata ilişkin yeni mali ve vergisel düzenlemeler getirmekte olduğu, bu bağlamda Oda ve Borsalara büyük görev düştüğü belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 30-31 Mart 2022 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası öncülüğünde Türkiye’nin ilk “EKO İKLİM: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı” gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

İklim Zirvesi kapsamında, ekonomi ve iklim değişikliği temalı Fuar ve İklim Müzesi kurulacak, ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı 20’yi aşkın oturum, B2B görüşmeleri, sertifikalı eğitim programları, eğitimler, workshoplar gerçekleştirilecek; konserler, dinletiler ve mini showlar sahnelenecektir.

Ayrıca; devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, 20’yi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, 30’u aşkın üniversiteden akademisyen, iyi örnek uygulamalarıyla belediyeler ve organize sanayi bölgeleri, teknokentler, sektör temsilcileri, bankalar ve finans kuruluşlarının temsilcileri katılacaktır.

İklim Zirvesinde, Oda ve Borsaların stant açarak iyi uygulama örneklerinin paylaşılması olanağı da bulunmaktadır. Zirvenin tanıtım dosyası ekte sunulmakta olup; https://ekoiklim.com adresinden de ayrıntılı bilgiye ulaşılabilmektedir.

Saygılarımızla.

EK: EKO İKLİM: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı