Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB);

Güney Afrika Ankara Büyükelçiliği'nin yazısına atfen; Güney Afrika'nın dokuz bölgesinden biri olan Gauteng'de yerleşik Gauteng Büyüme ve Kalkınma Ajansı'nın (GGDA), yerel ve uluslararası iş paydaşlarını hedef alarak ekonomik kalkınma çabalarına öncülük ve koordine etmek istediği ve bu minvalde Türk şirketlerle çalışmaya hazır oldukları bildirilmektedir.

GGDA'nın amacı, Gauteng'i Küresel Rekabetçi Şehir Bölgesi (GCR) olarak konumlandırarak ekonomiyi büyütmektir. Kilit programların uygulanmasında düşünce liderliğini göstermeyi ve kilit sektörlerin gelişimine destek sağlamayı amaçlamaktadır. GGDA, yatırımcıların yatırımlarından elde ettikleri kazançları en üst düzeye çıkarmak için ihtiyaç duydukları tüm destek ve bilgileri almalarını sağlamaktadır.

GGDA aşağıdaki konularda şirketlere yol göstermektedir:

1. Arazi/Site tanımlama,

2. Vize ve izinlerin kolaylaştırılması,

3. Devlet teşviklerine erişimi kolaylaştırılması,

4. Devlet daireleriyle bürokrasiyi ortadan kaldırılması.

İlgi duyan firmalar için iletişim noktası aşağıda iletilmektedir.

Bayan Palesa Gaarekoe

Kıdemli Yatırım Yöneticisi, Yaratıcı Endüstriler

Tel: +27 11 0852348 Mobil: +27 83 3868232 E-posta: palesag@ggda.co.za https://ggda.co.za

Saygılarımızla.