Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB);

KOSGEB tarafından 2021 yılında “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi” başlatıldığı belirtilmiş olup projenin amacının, mikro ve küçük işletmelerin salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanması olduğu bildirilmektedir.

“Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek” programına başvurular 2022 yılında bazı değişikliklerle yeniden açılmış olup söz konusu destekten yararlanabilmek için “mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin 12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” gerekmektedir.

Programa ilişkin diğer ayrıntılar https://kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7579/proje-ozeti adresinde yer almaktadır.

Bu kapsamda söz konusu destekten yararlanmak isteyen üyelerimiz Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yer alan proje okulumuz Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarını tercih edebilirler.

Saygılarımızla.