WeGlobal’den Borsamıza gönderilen yazıda;

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesinin, bölgedeki genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefleyen bir proje olduğu ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Eylül-Ekim aylarında TRC3 bölgesinde yer alan 4 üniversiteden Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi'nde toplamda 400 öğrencinin katılımıyla 2'şer günlük "Kariyer Günleri" etkinliklerinin düzenleneceği belirtilmektedir. Kariyer Günleri boyunca firmaların tanıtım yapacakları ve öğrencilerle bir araya gelecekleri stant alanlarının kurulacağı, Türkiye’nin farklı illerinden katılımcı firmalar tarafından belirlenecek ve etkinliklere katılım gösterecek 2 temsilci için masrafların proje tarafından karşılanacağı bildirilmektedir.

Bu kapsamda, 26-27 Eylül 2022 tarihleri arasında Siirt Üniversitesi, 29-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Batman Üniversitesi, 3-4 Ekim 2022 tarihleri arasında Mardin Artuklu Üniversitesi, 6- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında Şırnak Üniversitesinde gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklere ilişkin tanıtım notu ekte yer almakta olup, ayrıntılı bilgi için Proje Asistanı Berrak İnci (e-posta: berrak.inci@weglobal.org / Tel: 0 538 682 67 88) ile iletişime geçilebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,,

EK: TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi