Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB);

Ticaret Bakanlığı’ndan gönderilen yazıya atfen; Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Sekizinci Dönem Toplantısının, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Sayın Peter Szijjarto eşbaşkanlıklarında 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde Budapeşte’de gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilerek, TOBB’un görev ve yetki alanına giren konular ile ilgili güncel bilgi notlarına ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Bu itibarla, bahse konu toplantının hazırlıklarında kullanılmak üzere, Macaristan ile ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılmasına yönelik işbirliği imkanları, öncelik verilecek sektörler, ticaretin geliştirilmesi için öneriler, ikili ilişkilerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konulara ilişkin görüşlerinizin 21 Kasım 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Borsamıza (btb@btb.org.tr) iletilmesi hususunda gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla.