Facebook İstasyon Bursa Bölgesel Topluluk Merkezi

Başta ekonomimizin can damarı KOBİ’ler olmak üzere Türkiye ekonomisinin ve toplumunun gelişimini destekleyerek bilgi paylaşımının ve iş birliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla Eylül 2019’da Facebook İstasyon adlı Topluluk Merkezimizi hayata geçirilmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçen Facebook İstasyon, dünyadaki 7. Türkiye’nin de bağlı olduğu Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’ndeki ikinci topluluk merkezidir. Facebook İstasyon, topluluklar, işletmeler, STK’lar ve gazeteciler için ortak bir çalışma ve bilgi paylaşımı alanı sağlıyor. Türkiye’deki farklı toplulukların dijital dünyada büyümeleri için gereksinim duydukları kaynak, bilgi ve becerilere erişmelerini, mobil olmalarını, etkinlik düzenlemelerini sağlayacak desteği sunarak bireyleri birbirine daha da yakınlaştırıyor.

Bursa Ticaret  Borsasının da bir parçası olan ‘’Bölgesel Topluluk Merkezleri ; yürütülen programlar ile girişimcilerin dijital araçlar yardımıyla satış ve pazarlama yetkinliklerinin geliştirilmesi ve böylelikle girişimlerin sınır ötesi müşterilere ulaşması  desteklenmektedir.Dijital araçları kullanabilen, girişimcilikle ilgili çeşitli eğitimler alan ve düzenlenen etkinliklere katılım sağlayan girişimlerin küresel ölçekte rekabet edebilecek kapasiteye erişmesi hedeflenmektedir. Kapasitesini geliştiren girişimlerle girişimcilik ekosisteminin büyümesi ve güçlenmesi amaçlanmaktadır.