Bursa Ticaret Borsası
Bursa TB Başkanı Özer Matlı, Tüm Basın Emekçilerinin Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, halkın haber alma özgürlüğünün önemine işaret eden Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur” dedi.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Türk basınından sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, toplumun aynası olduğunu ifade eden Başkan Özer Matlı, “Basınımız toplumun bilgilendirilmesi, gelişmelerin ve fikirlerin topluma aktarılması gibi çok önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi basın, milletin müşterek sesidir. Günümüz iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlardan en etkin şekilde faydalanan basın yayın organları, tarafsız, doğru ve hızlı haber akışı ile halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamak gibi son derece önemli bir görevi ve misyonu üstlenmektedir” dedi.

“Tarafsız ve özgür basın güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur”

Her türlü zorlu koşul altında büyük bir özveriyle halkın sesi olma görevini üstlenen ulusal ve yerel basının, ilkeli ve objektif habercilik anlayışı ile ülkemizin ve kentimizin demokratik, ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirten Başkan Özer Matlı, “Tarafsız ve özgür basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Topluma objektif, doğru, ilkeli haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini paylaşma olanağı veren basın kuruluşları, çok önemli bir toplumsal görevi icra etmektedir. Bu duygu ve düşünceler ile şahsım ve kurumum adına Türk basınının değerli temsilcilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Hattı