Bursa Ticaret Borsası
Bursa TB Başkanı Özer Matlı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basın yayın organları; farklı düşünce ve görüşlerin toplumda yer bulabilmesine ve kendini ifade edebilmesine olanak vererek, çağdaş toplum özelliklerinin oluşmasına büyük katkı sağlamaktadır.

İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması, ifade hürriyetinin temini, bireylerin doğru ve gerçek bilgiye ulaşabilmesi konusunda özgür basının varlığı büyük önem arz etmektedir.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan ve gelişen olaylardan haberdar olmamız konusunda her şartta görev bilinci içerisinde fedakârca çalışan gazeteciler, aynı zamanda gelişmiş demokrasilerin de vazgeçilmez unsurlarıdır.

Bu noktada ilimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde önemli bir payı bulunan basın mensuplarımızın; görev ve sorumluluklarını medya etik kuralları çerçevesinde daha önce olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getireceklerine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bursa’mızın çok yönlü gelişmesinde ve kalkınmasında önemli görevler üstlenen ve haberleriyle, fikirleriyle, yorum ve eleştirileriyle bizlere de değerli katkılar sunan siz değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü şahsım ve kurumum adına tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

 

Özer MATLI

Yönetim Kurulu Başkanı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi

 

Whatsapp Hattı