Bursa Ticaret Borsası
Bursa Ticaret Borsası, Geleceğin Vizyoner Liderlerini Bugünün Liderleriyle Buluşturuyor
  • BURSA TİCARET BORSASI, 15-20 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA ‘LİDERLİK ZİRVESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

  • ÖZER MATLI: “HEDEFİMİZ, YENİ DÜNYA DÜZENİNİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRMEK”

 

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli gençlerin, kendilerini geliştirebilmelerine imkân tanımak amacıyla eğitim faaliyetlerini artırarak sürdüren Bursa Ticaret Borsası, liderlik kavramının yeniden tanımlandığı günümüzde, geleceğin liderlerini iş ve akademi dünyasının liderleriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

Hızlı ve sürekli değişimin; bireyleri, organizasyonları ve girişimcileri dönüşüme zorladığı küreselleşen dünyada, sürdürülebilir bir liderlik ekosistemi oluşturmayı hedefleyen Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), önemli bir etkinliğe imza atıyor. AIESEC Bursa Şubesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu, İstasyon Bursa ve Bilim Kahramanları Derneği ile ortaklaşa düzenlenecek ‘Liderlik Zirvesi’, 15-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Korona virüs salgını nedeniyle ‘Zoom’ platformu üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecek etkinliğe dâhil olmak isteyen katılımcılar, www.btb.org.tr adresinden ücretsiz olarak kayıt yaptırabilecek.

Liderliğin geleceğine ışık tutulacak

Zirve boyunca iş dünyasının önde gelen isimlerinin ve alanında uzman akademisyenlerin liderlik ve kariyer hikâyelerini paylaşacağı etkinlik sırasında, katılımcılara yönelik gerçekleştirilecek anket çalışmasından elde edilecek veriler de zirve sonunda kamuoyuyla paylaşılacak. ‘Liderlik Zirvesi’ni eksiksiz tamamlayan katılımcılara katılım sertifikasının verileceği etkinliğin sonunda ayrıca, zirve ortaklarından AIESEC tarafından 18-30 yaş arasındaki katılımcılar arasından bir kişi, yapılacak çekiliş ile ‘Yurt Dışı Gönüllülük Projesi’ne katılmaya hak kazanacak.

Yeni dünya düzeninin vizyoner liderleri

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Liderlik Zirvesi’nin katılımcılara önemli bir vizyon katacağını vurguladı. Dönüşümün zorunluluk olduğu dünyada gerek bireylerin kendi hayatlarında gerekse iş dünyasında dönüştürücü liderlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Özer Matlı, “Bu anlamda düzenleyeceğimiz zirve ile katılımcılar, liderlikle ilgili yol gösterici bilgi ve deneyimlerinden ilham alma, bireysel liderlik vasıflarını keşfetme ve geliştirme fırsatı bulabilecekler. Korona virüs salgını sonrası ortaya çıkacak yeni dünya düzeninin vizyoner liderlerini yetiştirmek amacıyla bütün gençlerimizi, girişimcilerimizi ve içindeki lideri keşfetmek isteyen herkesi, ücretsiz olarak düzenleyeceğimiz etkinliğe katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Liderlik Zirvesi Programı

Öte yandan, zirveye katılacak konuşmacılar ve katılımcılarla paylaşacakları konuların ana başlıkları ise şöyle;

1.Gün (15 Şubat 2021 Saat 17:00)

- ‘İnsan Odaklı Liderlik’

Prof. Dr. Sinan Canan / Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi /Açık Beyin Platformu Kurucusu

2.Gün (16 Şubat 2021 Saat 20:00)

- ‘Bir Girişime Liderlik Etmek’

Esra Talu / Talu Worldwide Uluslararası Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

3.Gün (17 Şubat 2021 Saat 20:00)

- ‘Steam Liderliği’

Prof. Dr. Semahat Demir / Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İKÜ Eski Dönem Rektörü

4.Gün (18 Şubat 2021 Saat 13:00)

- ‘Bir Sosyal Platforma Liderlik Etmek’

Yiğit Sarıçınar / AIESEC Platformu Bursa Şubesi 2001-2002 Dönem Yönetim Kurulu Başkanı

5. Gün (19 Şubat 2021 Saat 20:00)

- ‘İş Hayatında Liderlik ve Yöneticilik Kavramları’

Özer Matlı / Matlı Gıda Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Whatsapp Hattı