Bursa Ticaret Borsası
BURSA TİCARET BORSASI’NDAN BİLİNÇLİ TARIMSAL ÜRETİM İÇİN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
  • BURSA TİCARET BORSASI İLE BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

  • ÖZER MATLI: “ZİRAAT FAKÜLTESİ İLE İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI BİLİNÇLİ TARIMSAL ÜRETİM UYGULAMALARINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bursa’nın önemli bir tarım kenti olduğunu dile getiren Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Ziraat Fakültesi ile imzaladığımız iş birliği protokolüyle, kentimizde ileri teknolojiye dayalı bilinçli tarımsal üretim uygulamalarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Bursa Ticaret Borsası ile Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi arasında, tarım sektöründe eğitim eksikliğini gidererek, ileri teknolojiye dayalı bilinçli tarımsal üretimi teşvik etmek ve yeterli mesleki donanıma sahip gençler yetiştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa TB Meclis Başkan Yardımcısı Gökhan Onur ile Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut arasında gerçekleştirilen protokol için imza töreni düzenlendi.

 

“İş birliğimiz tarımda var olan potansiyeli artıracak”

 

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa’nın önemli bir tarım kenti olduğunu vurguladı. Tarım sektörünün yüzde 4,8 büyüme oranı ile 2020 yılında büyüyen sektörlerin başında geldiğini hatırlatan Başkan Özer Matlı, “Bu nedenle kentimizde tarım sektörünü dünya ile rekabet edecek bir noktaya taşımak istiyoruz. Salgınla birlikte artan korumacı politikalar ve gıdaya olan talebin çok daha fazla artması, geleneksel üretim modellerinin değişmesini zorunlu kılıyor. Bundan yola çıkarak, tarım sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin yanı sıra üreticilerimizin geleneksel üretim biçimlerini terk ederek bilimsel yöntemleri öğrenip uygulaması, mesleki yeterliliğe sahip gençlerimizin yetiştirilmesi amacıyla Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültemiz ile iş birliğine gittik. İmzaladığımız protokol ile kentimizin halihazırda var olan tarım potansiyelini akademik bilgi birikimiyle daha üst seviyelere çıkarmayı ve ileri teknolojiye dayalı bilinçli tarımsal üretim uygulamalarını artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“Mesleki yeterliliğe sahip gençler yetiştirmek istiyoruz”

 

Protokolün içeriğine ilişkin bilgi veren Başkan Özer Matlı, “İş birliği protokolümüz doğrultusunda, üniversitemiz ile birlikte üniversite-sanayi iş birliğine katkı koyacak çalışmalar ile bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinlikler, online ve diğer eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesini amaçlıyoruz. Ayrıca tarımsal alanda faaliyet gösteren üyelerimiz ve üreticilerimizin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında, ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ kapsamında proje okulumuz olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerimizi de uygulama ağırlıklı eğitimlere dahil ederek, iş dünyasının beklentilerini karşılayacak gençlerimizi daha lise sıralarında yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle, Ziraat Fakültesi ile imzaladığımız protokolün üyelerimize, üreticilerimize, gençlerimize ve Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kent tarımına akademik destek

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ise ülke tarımının kalkınması için   üniversite-sanayi iş birliğini çok önemsediklerini belirterek, Bursa Ticaret Borsası ile önemli bir projeyi hayata geçirecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Ziraatın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Turgut, “Tarımın gelişmesine katkı koymak, akademik anlamda geniş eğitim kadromuzla üreticilerimizin, gençlerimizin eğitimine fayda sağlayacak olmak, bizleri oldukça mutlu ediyor. Bursa Ticaret Borsası ile imzaladığımız iş birliği protokolünün, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Whatsapp Hattı