Matlı: KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteklerinde Kapsam Genişletildi

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile TOBB arasında varılan işbirliği sonucunda Yurtdışı İş Gezisi Destek Programı uygulama esaslarında yapılan iyileştirmeler hakkında, bilgilendirmede bulundu.

2019 yılında KOSGEB ile TOBB arasında yapılan işbirliği sonucunda oda ve borsaların “Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı” kapsamında düzenledikleri yurtdışı fuar organizasyon başvurularının TOBB`a yapıldığını ve KOSGEB tarafından onaylandığını belirten Başkan Özer Matlı, başvuru noktasının TOBB’a alınması ile oda ve borsalarımızın düzenlediği yurt dışı iş gezisi sayısının da arttığını vurguladı.

Bu süreçte uygulamanın yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesi konusunda TOBB bünyesinde birçok toplantı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Matlı; yapılan çalışmalar neticesinde KOSGEB tarafından “İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları”nın Yurt Dışı İş Gezisi Desteği başlığında 2 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılan iyileştirmeleri aktardı.

Destek limitlerindeki artışın; Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için 5.000 TL’den 10.000 TL’ye, Çin Halk Cumhuriyeti dâhil diğer ülkeler için 3.000 TL’den 5.000 TL’ye çıkarıldığını söyleyen Başkan Matlı; “Kolay Başvuru ile başvuru esnasında talep edilen, iş yükünü artıran ve bürokrasi oluşturan belgeler azaltılarak başvurular kolaylaştırıldı. Fuar kapsamının genişletilmesi ile de destek kapsamına ‘Milli Katılım Organizasyonu’ düzenlenecek fuarların yanı sıra ‘Prestijli Fuarlar’ listesi de dâhil edildi. KOBİ`lerimizin yurtdışı pazarlara erişimini kolaylaştıran ve TOBB`un katkılarıyla iyileştirilen KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği`nden, 2020 yılında daha fazla işletmemizin yararlanmasını diliyor, desteklerin iyileştirmesi konusundaki katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu`na Bursa iş dünyası olarak teşekkür ederiz” dedi.